2015. március 25., szerda

Flitteres tüll ruha mosása

avagy hogy mossunk ki furcsa, ismeretlen származású foltokat ?
A feladat elsőre lehetetlennek tűnő, de engem az ilyesmi nem szokott eltántorítani, inkább ellenkezőleg, kihívásnak érzem :) 


Ennek a mesés kisruhának a szoknya részén furcsa festékszerű piros foltok, és közép tájon pedig nagy terjedelmű világos barnás pacák voltak. 


Már a B verziót is kidolgoztam végső esetre - ha még sem sikerült volna a tisztítási hadművelet - levettem volna a 2 tüllréteget, kivágtam volna csík formában a hibás részeket, és egy rétegben varrtam volna vissza. De hát erre azért most még sem került sor szerencsére :)


A módszerem a következő. Először kipróbálom egy nem látható helyen a vegyszerem, beledörzsölöm az anyagba, és várok néhány percet. Ha nem bántja a ruhát, csak akkor használom a látható helyeken is.
Bevizezem a ruhát, a folyékony folttisztítóból pedig öntök egy tálkába egy kevéskét. A foltokra közvetlenül kenek a mosószerből és óvatosan beledörzsölgetem. Én az ujjammal szoktam, aminek hátránya, hogy szépen kimarja a bőröm, de ilyenkor nem igazán szoktam ezzel foglalkozni, annyira belemerülök a munkálatokba...  úgyhogy egyébként szívből javaslom gumikesztyű használatát :)

A folttisztító néhány perc múlva elkezd dolgozni az anyagon, és ilyenkor nagyon résen kell lenni, ugyanis amikor a folt eltűnik, utána elkezdi kiszedni a ruha színét is - úgyhogy abban a pillanatban folyóvíz alá kell tenni, így megállítjuk az anyag roncsolódását. A legjobb, ha ezt a műveletet apró lépésenként, foltról foltra tesszük meg, nehogy úgy járjon valaki, hogy amíg az egyik oldalon szöszölünk a művelettel, addig a másik oldal már foltosra maródik.
A foltok eltűnése után az egész ruhát átmosom a maradék felhígított mosószerrel, és alaposan kiöblítem.

Én most Vanish Oxi Action Extra Hygienet használtam, egyrészt mert nagyon erős tisztító hatása van, másrészt pedig antibakteriális, és ez nekem nagyon fontos, hiszen az én ruháimat sokan viselik, kölcsönzik, és elsődleges számomra a ruhák fertőtlenítése.
(Egyébként ez nem a reklám helye volt, nem kapok jutalékot érte, bármilyen más szerrel is lehet próbálkozni :)

Íme foltok nélkül közelről mosás után :


... és itt már a helyén :)


Ebben a cikkben egyébként már leírtam részletesen, hogyan kell kimosni a menyasszonyi ruhákat, az ott olvasható tippek felhasználhatók minden más típusú ruhánál is  >>>

Remélem tudtam segíteni a kis leírásommal, és ha bármi kérdés felmerül, szívesen segítek :)


Szeretet és nagy ölelés :)

                                                                                                   Dia           

Megjegyzés küldése

Google+

HA NEM AKARSZ EGY BEJEGYZÉSEMRŐL SEM LEMARADNI

:

Add meg az e-mail címed, hogy megkapd a frissítést a postaládádba !

Népszerű bejegyzések